Wykonanie
4 października 2015
"Paryż Nocą", to wyselekcjonowana, aromatyzowana
kawa Arabica o mocnym smaku francuskiego
likieru z dodatkiem
śmietany.Mnie miłością do tej
kawy zaraziła koleżanka ze studiów. Gdy tylko zobaczyłam ją w sklepie SKWORCU (tutaj: klik) od razu ją zamówiłam.Pachnie i smakuje obłędnie. Szczerze ją Wam polecam. Przygotowałam z niej
lody, które uwiodły wszystkich domowników. Sama zjadłam kilka gałek i wcale się tego nie wstydzę!
LODY "PARYŻ NOCĄ"Składniki:3 łyżeczki świeżo zmielonej
kawy "Paryż Nocą"250 ml wrzącej
wody2 łyżki
cukruszczypta
soli250 ml
śmietany 30%Na wstępie zaznaczam, że ja swoje
lody przygotowuję w specjalnej maszynie. Domowe
lody mają nieco inną strukturę niż te ze sklepu. Wyciągnięte z zamrażarki są bardzo twarde, zaś takie prosto z maszyny dość szybko topnieją. Warto więc zjadać je od razu po przygotowaniu.Przygotowujemy
lody.Zaparzamy
kawę. Do jej przygotowania możemy użyć domowego ekspresu albo kawiarki. Do gorącej dodajemy
cukier i
sól. Mieszamy całość i studzimy.W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę. Wszystkie składniki przenosimy do włączonej przystawki do
lodów. Mieszamy je 20-30 minut. Gotowe
lody możemy posypać pokruszonymi
ciastkami lub polać
likierem kawowym.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.